logo

Vanliga frågor

Har du en fråga om nätdejting eller vår hemsida? Här kan du hitta svarpå de vanligaste frågorna vi får. Givetvis kan du skicka ett e-postmeddelandetill oss om du inte hittar det svar du söker. Vi hjälper dig mer än gärna.

Varför ska jag prova pånätdejting?

Många är lite skeptiska till nätdejting. Du kanske är orolig för attdina vänner kommer att döma dig, eller att du kommer att hamna i ett hav avknäppisar och nördar. Du kanske inte vet hur du ska presentera någon duträffade på nätet för mormor! Men låt oss lugna dig: nätdejting har förändrats,och det är fullt accepterat i dagens samhälle. Dejtingsajter är ett jättebrasätt att träffa människor med liknande intressen, och vare sig du söker dittlivs kärlek, eller en lite mer informell partner, finns det tillräckligt mångaframgångssagor för att du ska kunna känna dig lugn. Se på internet som ettpraktiskt verktyg som du kan använda för att förenkla ditt sökande, och se detsom en möjlighet att få nya spännande upplevelser, ha lite kul och att fåträffa intressanta människor.

Vad bör jag tänka på närjag ska välja en dejtingsajt?

Ja, det är lätt att känna sig lite överväldigad när man söker eftersvenska dejtingsajter och får tusentals resultat. Först och främst måste dubestämma vad det är du är ute efter – en seriös relation eller att ha kul? Detär en bra fråga att ställa sig till att börja med. Om du är ute efter någotlite mer seriöst bör du titta på plattformarna som jobbar med matchmaking, därdu kommer att matchas med människor baserat på dina intressen, värderingar ochpreferenser. Vill du bara ha kul är sajterna där du kan bläddra bland tusentalsprofiler och se vad som känns intressant ett bättre val. Vi erbjuderrecensioner som hjälper dig välja den lösning som passar dig bäst

Hur förhålla sig till säkerhetennär jag dejtar online?

Vi kan dela in svaret på den här frågan i två delar. Låt oss först tittapå dataskydd. Du vill förstås inte ge hackers tillgång till dinapersonuppgifter såsom namn, e-postadress och bankuppgifter. När du registrerardig på en dejtingsajt bör du ta en titt på användningsvillkoren. Ingaanvändningsvillkor? Då är det troligtvis inte en riktig sajt. Leta efter ettalternativ som låter dig ange att dina uppgifter inte ska delas med tredjepart, och se till att välja det.

För det andra måste vi beakta personlig säkerhet. Vårt främsta tips äratt du måste vara försiktig i samband med att du träffar någon online. Duskulle inte gå till en privat plats med någon du träffade fem minuter sen påkrogen, eller hur? Samma regler gäller online. Välj alltid en offentlig platstill er första dejt, och berätta om dina planer för en vän eller familjemedlem.Det spelar ingen roll hur spännande din dejt verkar när ni chattar online, komihåg att det alltid är bättre att tänka på säkerheten än att i efterhand ångraatt man inte gjorde det.

Vilken sorts budget börjag sätta för nätdejting?

Hur långt är ett snöre? Det är svårt att svara på den här fråganeftersom det hänger på vem du är och vad du söker. Vissa sajter kommer att taväldigt bra betalt, medan andra är helt gratis. Om du oroar dig över fejkkontonoch bedragare kan det vara en idé att välja en av de lite dyrare lösningarna,eftersom det lär finnas fler genuina profiler där.

Vad är det viktigaste atttänka på när man använder dejtingsajter?

Nummer ett: VAR ÄRLIG. Din bild ska reflektera vem du verkligen är. Denska inte bara vara fysiskt rättvisande (om den är 5 år och 20 kg gammal kan duräkna med att bli besviken längre fram), utan den bör även säga något om dinaintressen och din personlighet. När du skapar din profil ska du inte försökautge dig för att vara någon du inte är. Du söker ju trots allt människor som duhar något gemensamt med, eller hur?

Var inte otrevlig mot andra. Det krävs ofta ett stort mod för att börjanätdejta, och om du tar kontakt med någon som skjuter ner dig med en otrevligkommentar kan ditt självförtroende få sig en rejäl smäll. Om du inte ärintresserad av någon kan du säga det på ett trevligt sätt. Var alltid ärlig,men kom ihåg att det inte kostar någonting att vara trevlig.

Jag har fler frågor

Kontakta oss om du har andra frågor som inte täcks in av våra Vanligafrågor. Vi återkommer till dig så snart som möjligt, men ha lite tålamod – vihar massor av meddelanden att gå igenom!


E-Mail: [email protected]